Search Al Quran Here / Cari Al Quran di sini

http://www.quranexplorer.com/quran/

Search This Blog

AlQuran

AlQuran
Tafsir Per Kata

Monday, May 16, 2011

Suplemen/ Pemakanan Kesihatan Terbaik Untuk anda seisi keluarga Elken Spirulina.Elken Spirulina, Organik & Alkali untuk Nutrisi Seimbang 100%

Elken Spirulina


Organik & Alkali untuk Nutrisi Seimbang
 • 100% tulen dan organik
 • Makanan lengkap dengan 46 nutrien penting dalam nisbah seimbang yang memenuhi keperluan badan manusia
 • Konsentrasi pekat nutrien seperti protein (asid amino), vitamin, mineral, karbohidrat, asid lemak perlu, klorofil, beta-karotena, phycocyanin dan xantofil
 • Lebih daripada 10 penghormatan antarabangsa daripada badan kerajaan dan organisasi berdikari
 • Sumber protein bebas kolesterol yang membentuk alkali
 • Mudah dicernakan dan diserap
JHFA certificationPensijilan JHFA oleh Persatuan Makanan dan Makanan Berkhasiat Jepun
Golden Award - Taiwan Health Food SocietyAnugerah Emas oleh Persatuan Pemakanan Kesihatan Taiwan
National Biotechnology & Medical Care Quality AwardAnugerah Bioteknologi Antarabangsa & Kualiti Penjagaan Perubatan
Golden Award by Taiwan Health Food SocietyAnugerah Emas oleh Persatuan Pemakanan Kesihatan Taiwan
Golden Diamond Award by Taiwan Consumers AssociationAnugerah Berlian Emas oleh Persatuan Pengguna Taiwan
GMP Food Certification Sijil Makanan GMP
Certified ISO14001 by SGS, UK Disijilkan ISO14001 oleh SGS, UK
Certified Halal by Malaysia Islamic Development Department (JAKIM)Disijilkan Halal oleh Jabatan Pembangunan Islamik Malaysia (JAKIM)
Manufactured by a certified EN ISO 9001:2001 and GMP plantDikilangkan oleh kilang yang disijilkan EN ISO 9001:2001 dan loji GMP
Certified free of microcystine by Fisheries Science, National Taiwan UniversityDisijilkan bebas mikrosistin oleh Sains Perikanan, Universiti Antarabangsa Taiwan
Organic certification by Chinese Organic Agribusiness AssociationSijil Organik oleh Persatuan Perniagaan Pertanian Organik China
Didapati dalam 250, 500, 1200 dan 3000 tablet.
Mengapa memilih Elken Spirulina?

Keunikan 1:
Pengasas Penanaman Spirulina 100% Tulen yang Pertama di Dunia (2 Generasi)


Profesor Keiun Kodo (Prof. Huang Ching Yun)

 • Mula menanam spirulina pada 1976 dan pengalaman hampir 30 tahun dalam
kajian dan teknik penanaman Spirulina ( separuh dari usianya)

 • Yang pertama membina kolam penanaman spirulina 100% tulen oleh itu
menghasilkan spirulina gred tinggi

 • Ketua Makmal Kajian Biolog Spirulina Nippon, Jepun
 • Anugerah Merit Budaya Masyarakat& Anugerah Budaya Antarabangsa 2001
oleh Persatuan Promosi Budaya Jepun

 • Anugerah Commandorian Cross 2001 dari Sovereign Greek Order, Sint Dennis
Zante

 • Kajian Spirulina diteruskan oleh generesi KODO (Dr Yasumasa Kodo)

Keunikan 2:
Mempunyai 46 Jenis Nutrien yang Diperlukan oleh Badan

 • Lebih 12 jenis vitamin, 12 jenis mineral, 4 pigmen semulajadi, 8 amino asid dan 100% kandungan alkali yang diperlukan oleh badan. (Badan sihat sepatutnya mengandungi 80% alkali)


20%
Acidic Food:
Meat, seafood, grains, etc.
80%
Alkaline Food:
Fruits and vegetables, milk, algae, etc.
The healthy body is slightly alkaline (pH7.3 - 7.4)


Mengandungi kepekatan beta-karotena yang tinggi.
Info:
 • Asap rokok akan mengurangkan tahap beta-karotena dalam badan sebanyak 2 kali ganda. Oleh itu, sesiapa yang terdedah kepada asap rokok atau alkohol sangat disyorkan mengambil Elken Spirulina.
 • Paling penting, bebas daripada 'microsystine' yang boleh menyebabkan kanser (biasanya terdapat pada kawasan penanaman terbuka yang tidak dijamin kualiti penanamannya)
Keunikan 3:
Pengesahan Organik

 • Makanan organik mengandungi 4 kali lebih tinggi nilai nutrisinya berbanding dengan makanan yang ditanam mengikut kaedah perkebunan biasa.
 • Memastikan kadar nutrien dalam badan seimbang.
 • Komponen nutrien Elken Spirulin adalah selaras dengan jumlah nutrien yang diperlukan oleh badan berdasarkan Saranan Keperluan Harian (RDA)
Keunikan 4:
Pengiktirafan DuniaSiapa yang perlu mengambil Spirulina?

UNTUK IBU-IBU YANG MENGANDUNG

Memberikan yang terbaik untuk bayi anda, Elken Spirulina ialah makanan serba semula jadi yang membekalkan kesemua 46 jenis nutrien perlu termasuk besi dan asid folik pada kadar 5 kali ganda lebih banyak daripada kacang soya dan 68 kali lebih kaya daripada bayam. Ia membantu kedua-dua kesihatan ibu dan keperluan perkembangan janin.

Elken Spirulina boleh membantu mengurangkan risiko bahaya kelahiran. Surat khabar The Star 22/06/2003 melaporkan bahawa klorofil dapat mengurangkanrisiko kehilangan darah yang berlebihan sementara Vitamin K membantu memberhentikan pendarahan. Elken Spirulina membekalkan Vitamin K, dan 30 kali lebih banyak klorofil daripada alfafa, barli atau anak gandum.

UNTUK BAYI

Komposisi kaya khasiat Spirulina menjadikannya makanan tambahan yang popular di Mexico, ia telah digunakan untuk menghasilkan formula bayi - hidangan berkhasiat yang lengkap. Akhir-akhir ini, ramai bayi yang sihat dan kuat sudah menjadi testimoni kepada faedah Elken Spirulina.

Asid Gama Linolenik (GLA) membantu mengurangkan kemungkinan bayi menghadapi masalah kulit sensitif dan asma. Elken Spirulina mengandungi 3 kali lebih banyak GLA berbanding minyak Primros Kembang Petang /Evening Primrose oil (EPO), serta dapat dijadikan serbuk demi pengambilan mudah.

UNTUK KANAK-KANAK

Pada tahun 1992, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menghuraikan Spirulina sebagai "Suplemen nutrien yang cemerlang untuk kanak-kanak" sementara Professor Keiun Kodo, Bapa Elken Spirulina, menjelaskan bahawa Elken Spirulina adalah sempurna untuk perkembangan sel otak dikalangan kanak-kanak.

Health Today, keluaran Oktober 2003, telah menegaskan bahawa, antara lainnya, Vitamin E, Beta Karotena dan Zink sebagai penggalak keimunan kepada kanak-kanak yang sedang membesar. Satu kajian yang dilakukan pada tahun 1994 oleh Universiti Nutrisi Kagawa, Jepun mengesahkan bahawa Spirulina berupaya meningkatkan keimunan. Elken Spirulina membekalkan kesemua kebaikan disamping kalsium dan magnesium membantu membina tulang dan gigi yang kuat terutama dikalangan kanak-kanak yang sedang membesar.

UNTUK AHLI SUKAN

Surat Khabar The Star 22hb Jun 2003 melaporkan bahawa "bacaan analisis typical terhadap Spirulina adalah seperti multivitamin dan pembentukan mineral tetapi ia jauh lebih unggul kerana ia mengandungi klorofil, beta karotena disamping 10 bentuk karotenoid yang lain, asid lemak perlu GLA dan phitokimia seperti phikosianin, glikolipid dan sulfolipid yang diperlukan untuk pembaikan sel."

Protein adalah perlu untuk pembentukan otot yang sihat. Elken Spirulina membekalkan 18 jenis Asid Amino (protein) untuk membantu proses ini.


UNTUK EKSEKUTIF YANG SIBUK

Untuk mengatasi radikal bebas yang membahayakan kesihatan yang datang bersama-sama dengan persekitaran komputer, Ahli Kiropraktik Amerika Syarikat Clyde Ford mengesyorkan pengambilan Vitamin A, E dan Soperoksida Dismutase (SOD). Elken Spirulina membekalkan semua ini, dengan Vitamin A daripada Beta karotena, yang 3 kali ganda lebih tinggi di kalangan pengguna spirulina dalam kajian klinikal yang di jalankan oleh Dr Yasumasa Kodo. Maklumat perubatan oleh Merck Manual yang berwibawa mengatakan bahawa Beta Karotena adalah lebih selamat berbanding vitamin A, kerana vitamin A boleh menyebabkan KETOKSIKAN yang terlampau jika diambil terlalu banyak, manakala Beta Karotena tidak mendatangkan kesan sedemikian.

Jadual kerja yang sibuk menyebabkan diet yang tidak sihat, penghadaman yang lemah serta nafas berbau. Elken Spirulina adalah 100% alkali, lantas ia dapat Mengurangkan ketidakhadaman dan kepanasan badan akibat kandungan yang banyak asid dalam diet penuh daging. Elken Spirulina juga mengandungi 10 kali lebih banyak klorofil berbanding sayuran hijau. Surat khabar The Star 22/06/2003 melaporkan bahawa klorofil dapat mengurangkan nafas berbau dan penyakit gusi. Ia juga meningkatbaikkan penghadaman dan menghindarkan sembelit.

UNTUK WANITA

Elken Spirulina mengandungi 2 kali ganda GLA berbanding EPO, lebih berupaya melegakan simptom Sindrom Prahaid(PMS), Ia juga kaya dengan besi organik untuk pembentukan tenaga dan darah yang sihat.

Produk Antipenuaan biasanya menggunakan Asid Amino (Protein) dan Beta Karotena. Elken Spirulina membekalkan Asid Amino yang mudah diserap, mengandungi paras protein yang dua kali lebih kaya daripada kacang soya dan 6 kali ganda lebih daripada telur. Paras Beta Karotenanya yang tinggi telah dibuktikan oleh kajian yang dijalankan oleh Dr Yasumasa Kodo. Elken Spirulina juga membantu wanita yang berumur lebih daripada 35 tahun mengurangkan risiko rapuh tulang, memandangkan ia kaya dengan kalsium dalam bentuk makanan asli yang selamat.

UNTUK VEGETARIAN

elken Spirulina merupakan makanan Vegetarian yang lengkap, boleh membantu pengamal Vegetarian yang ketat yang tidak makan sebarang produk haiwan mengurangkan risiko kekurangan Vitamin B12 dengan membekalkan 2.5 kali lebih banyak Vitamin B12 daripada hati lembu, dipercayai sebagai sumber terbaik vitamin B12.

UNTUK PEROKOK

Perokok dan kaki botol didapati mempunyai kepekatan Beta Karotena (sejenis antioksidan) darah yang 2 kali lebih rendah berbanding dengan orang biasa. Keadaan ini mendedahkan mereka kepada kesan mudarat radikal bebas. Elken Spirulina mengandungi 40-60 kali banyak Beta Karotena dari pada bayam dan 25 kali lebih daripada karot. Menurut kajian klinikal Dr Yasumasa Kodo, Elken Spirulina dapat meningkatkan paras beta karotena sehingga 3 kali ganda untuk melawan radikal bebas.

UNTUK WARGA TUA

Elken Spirulina berasal daripada Jepun, negara yang terkenal dengan rakyat yang panjang usia. Kealkalian Elken Spirulina yang 100% membantu menggalakkan penghadaman, melindungi buah pinggan dan melegakan kesakitan yang berpunca daripada athritis kronik. Kesan Spirulina adalah untuk mencegah kegagalan buah pinggang akibat dadah farmaseutik yang telah disahkan oleh kajian Jepun yang diterbitkan dalam Eisei Kagaku, 36:5, 1990.

Pada tahun 2002, The University of South Florida Centre for Ageing and Brain Repair mendapati bahawa Spirulina berfaedah untuk merawat penyakit Alzheimer dan Parkinson.HARGA

250 Tablets - RM95

500 Tablets - RM170

1200 Tablets - RM380

3000 Tablets - RM780

Semakin besar set yang diambil semakin jimat.
Untuk tempahan:
Bank in bayaran ke akaun MAybank : Maybank 161118913041 Syed Salleh bin Syed Salim
SMS ke 0133957375/ atau email ke soleh7@yahoo.com
Beri maklumat:
1. Nama
2.Nama Produk
3. Jumlah bayaran dan bank
4. Masa dan Tarikh bayaran
5. Alamat.3 comments:

 1. Untuk tempahan:
  Bank in bayaran ke akaun MAybank : Maybank 161118913041 Syed Salleh bin Syed Salim
  SMS ke 0133957375/ atau email ke soleh7@yahoo.com
  Beri maklumat:
  1. Nama
  2.Nama Produk
  3. Jumlah bayaran dan bank
  4. Masa dan Tarikh bayaran
  5. Alamat.

  ReplyDelete
 2. Elken Spirulina ialah makanan kesihatan yang berkhasiat tinggi dan diperkuat dengan protein
  sayuran bermutu tinggi, Asid Gama Linolelik, Glycogen serta pelbagai vitamin dan mineral. Rumpai
  laut beralkali ini mudah dihadam dan diserap ke dalam tubuh. Ia merupakan makanan suplemen
  yang sempurna untuk memperoleh kekuatan dan tahap kesihatan yang baik.

  Anugerah dan pengiktirafan:  --------------
  Smart : IgG-Plus....sila sms/call..012-6705713

  218.111.255.:-)

  shurie
  Ahli Aktif
  2. Dihantar pada 23hb Jun 2005, 3:07:17 ptg [Edit]
  Tahukan Anda Kebaikan Spirulina?

  Berikut adalah antara kebaikan spirulina:

  ��������� sumber pemakanan yang kaya dengan pelbagai zat.

  ��������� pembersih darah dan pembuangan toksin.

  ��������� mengurangkan keasidan badan akibat pengambilan makanan berasid seperti gula, kopi, soda
  dsb.

  ��������� membuang toksin di dalam hati dan buah pinggang.

  ��������� membantu pengurangan berat badan di samping menambah kadar metabolisma.�

  ��������� menguatkan sistem imune (daya menentang penyakit)�

  ��������� membersihkan perut dengan membuang toksin di dalamnya dan menyebabkan bakteria-
  bakteria baik dapat hidup dengan lebih baik.

  ��������� mengurangkan kadar kolesterol dan sakit-sakit yang berkaitan. Spirulina meningkatkan
  kolesterol baik dan menurunkan kolesterol jahat (LDL).

  ��������� mengurangkan radang arthritis (sakit sendi). Pesakit arthritis juga mungkin mendapat manfaat
  kerana sifat spirulina yang menguatkan sistem imune.

  ��������� merangsang thyroid


  Perkara-perkara lain


  ��������� Spirulina selalunya diambil dalam kuantiti yang sedikit. Oleh itu kegunaannya sebagai sumber
  protein mungkin tidak begitu ketara.

  ��������� Spirulina mengandungi gula tetapi ia adalah dalam bentuk rhamnose (dan glycogen). Oleh itu
  pesakit kencing manis tidak menghadapi masalah mengambilnya.

  ��������� Jumlah yang perlu diambil untuk memberikan kesan-kesan baik kesihatan adalah tinggi. Dalam
  erti kata lain, pengambilan yang banyak adalah perlu sebelum kesan baik dapat dilihat.

  ��������� Spirulina adalah selamat untuk wanita mengandung malah pengambilannya boleh digalakkan.
  Ia mengandungi zat besi yang baik untuk pembinaan darah.

  ��������� Ada jenis algae yang mengandungi toksin seperti microcystin. Ia boleh menyebabkan cirit-birit
  dan pening-pening dan membawa mudarat kepada kesihatan. Pastikan anda mengambil spirulina
  dari syarikat yang berwibawa sahaja.

  ��������� Pengambilan spirulina adalah sebagai supplement sahaja. Oleh itu sekiranya anda ada
  mengambil apa-apa ubat, anda hendaklah meneruskannya.

  ��������� Pengambilan yang disyorkan ialah sehingga 5 gram sehari


  Sumber: Penyelidikan Universiti Utara Malaysia
  --------------

  ReplyDelete
 3. Contact saya untuk produk /info: 0133957375 syed Salleh

  ReplyDelete