Search Al Quran Here / Cari Al Quran di sini

http://www.quranexplorer.com/quran/

Search This Blog

AlQuran

AlQuran
Tafsir Per Kata

Friday, December 25, 2009

Al Quran- Hikmahnya Terlalu banyak, Mari Berkongsi

Assalammu'alaikum,AlQuran Kalamullah adalah mukjizat nabi Muhammad SAWyang diwariskan kepada umatnya, yakni kita. Allah maha luas Ilmunya dan setitis ilmunya di beri kepada manusia(Rujuk kisah nabi Musa mengikut Nabi Haidir).Dikatakan AlQuran Ada 6,666 ayat, dan setiap ayat ada 6,666 maksud dan hikmah tersendiri.AlQuran perlu difahami maksudnya dan di kaji ertinya. Ini adalah supaya kita lebih faham dan dapat mengamal suruhan serta meninggalkan larangan Allah.Al Quran di dalam bahasa Arab, oleh itu kita mesti belajar bahasa Arab.


Syed Salleh Alatas Saya DAh ada Tafsir terbaru perkata dan asbabun nuzul, tersangat bagus. Sila lawat http://www.quranonline2u.com/2009/10/quran-tafsir-per-kata-asbabun-nuzul.htmlDiDalam Blog ini, kita akan bersama berkongsi ilmu Allah tentang AlQuran:

1) maknanya

2) hikmahnya

3) Khasiatnya
QUR'AN TAFSIR PER KATA + ASBABUN NUZUL + TERJEMAHAN - BELI QUR'AN ONLINE
www.quranonline2u.com
BURAYA BLOG BAŞLIĞINIZI GİRİNSama -sama lah ya.


1. Khasiat ayat AlQuran untuk Murah Rezeki dan cepat Jodoh


Amat mujarab, ramai yang kita kongsikan amalan ini dan amalkan telah berjaya menemui jodoh . Amalkan baca ayat 131 dan 132 ,Surah Toha selepas solat fardu 5 waktu. Untuk mudah salinkan ayat diatas kertas dan selalu baca,cepat hafal. Cubalah. InsyaAllah. Boleh tambah juga dengan solat hajat 12 rakaat, insyaAllah kata RAsulullah hajat tidak tertolak. Caranya dengan 3 salam.

4 comments:

 1. TAMBAHILAH DAN KONGSIKAN KHASIAT2 YANG TUAN/PUAN TAHU....?

  ReplyDelete
 2. http://lughaharabiah.blogspot.my/2011/12/tanyalah-ustaz-perubatan-islam-v2.html

  ReplyDelete
 3. .: TANYALAH USTAZ: PERUBATAN ISLAM V2 :.
  Alhamdulillah..Allah bg kesempatan lg pada saya utk menulis sambungan perubatan islam kali ke-2..okey, jom kita tgk mana2 yg boleh kita share..tafaddol..


  DOA MERAWAT LAMBAT CAKAP/GAGAP  (surah al-Baqarah: 31-32)

  Cara2nya: tiup pada kepala anak2 @ tiup pada air dan minum


  MERAWAT PENYAKIT SIHIR


  (surah Yunus: 81-83)

  Pesanan ustaz: ayat "innallaha sayubtiluhu" itu perlu di baca dgn yg betul..perlu menjaga qalqalahnya..insyaAllah, ia memberi kesan kpd rawatan..ssghnya Allah Penyembuh sakitkan..
  apabila sampai pd ayat td, niat dan yakin sungguh2 Allah akan membatalkan sihir itu..insyaAllah..  DOA SAKIT LUTUT / GOUT / SENDI
  (yg melibatkan ada bendalir)

  1) al-fatihah
  2)ayatul Qursi
  3) (surah al-mukminin: 11-14)
  4) (surah al-baqarah: 22)  cara2nya: ambil pokok lidah buaya, kupas kulitnya (ambil jelinya shj) dan dibaca ayat2 di atas kemudian sapu di tempat yg sakit td sprti lutut dan sendi2..
  ustaz kata: lidah buaya itu menyamai bendalir yang berada di lutut dan sendi2..insyaallah..  TIPS MENDAPAT ZURIAT

  1) Ikhtiar
  2) Makan madu asli + telur ayam kampung..
  Cara2nya: suami ambil 14 biji + isteri juga ambil 14biji..bacakan surah at-tin pd madu dan telur..makan 1biji selang sehari..  MENGUBATI RESDUNG

  1) al-fatihah
  2)ayatul Qursi
  3) surah Fussilat: 44


  Cara2nya:
  1) Ambil air kolah masjid (alasannya air ini ada kesan positif kerana selalu di azankan)
  2) dibacakan ayat di atas dan sedut masuk ke dalam hidung dan selebihnya basuh muka.

  ReplyDelete
 4. Saya penderita sihir, selama 20 tahun ini saya di serang setiap hari, Badan saya terasa Panas Menggelegak, Kaki terasa seperti terkena renjatan elektrik, Di hidung terasa seperti di Cucuk Jarum, Di Mata-Telinga-Leher seperti ada benda Panas yang begerak-gerak, dibahagian Belakang Kepala Terasa berat - Sakit. Di sebelah Malam tidur saya diganggu, saya hanya dapat tidur 2 jam setiap hari. Penyihir itu telah mengunci dengan sihir, fikiran saya - hati - mata dan mengetahui dimana saya pergi - Dengan siapa saya berjumpa. saya sangat bimbang diperangkap.Mohon doakan saya-Lemal
  Allahallahsatu@gmail.com

  ReplyDelete